Colin Benders naar Burgerweeshuis

Ticketmaster
Colin Benders naar Burger- weeshuis
Colin Benders naar Burger- weeshuis

Voor Colin Benders is spelen en componeren eigenlijk precies hetzelfde. Zeven jaar geleden vond Benders het perfecte instrument om deze unieke gave verder te ontplooien: de modulaire synth. Van polyfonische, harmonieuze stukken tot aan minimale techno, Benders bejegent muziek als individuele momentopname zonder zich aan te passen aan de strakke cyclus van het optreden en opnemen.

Nog voordat Benders zijn eerste modulaire synth aanraakte hield hij zich enorm bezig met het verleggen van grenzen binnen de livemuziek. Met zijn Kyteman Orchestra bracht hij de twee uitersten van improvisatie en symfonische muziek op ongehoorde wijze samen. Met zoveel factoren om rekening mee te houden – het onverwachte succes, de creatieve impulsen van zijn medemuzikanten en (vooral) zijn eigen vernieuwingsdrang – moest Benders een nieuwe vorm van expressie vinden om al zijn impulsen op te kunnen berusten.

Toen Benders mondjesmaat de wereld van analoge synths – met stapels aan modules – leerde kennen, besefte hij dat hij gevoelens en impulsen direct kon vertalen naar geluid. Hij hoefde niet meer shows voor te bereiden en uit te voeren. Benders kon zijn muziek nu direct uitzenden naar de wereld via livestreaming met de meest verbazingwekkende, dynamische sets. Het spelen met modulaire synthmodules is als het ware een complexe persoonlijke vingerafdruk, gegoten in de vorm van muziek, en daarmee een verlengstuk van Benders’ nieuwsgierige
persoonlijkheid. Het instrument maakt hem zowel ontwerper als toeschouwer van zijn eigen onbevangen creativiteit.

Tot eigen verbazing vergaarde hij in rap tempo grote fanschare tot ver buiten de internationale modulaire synth-communities. Het leverde memorabele optredens op in de Berghain en op festivals als Awakenings, Dekmantel, Le Guess Who? en Amsterdam Dance Event. Net als de livestreams mondde iedere show weer uit tot een unieke belevenis. Voor Colin Benders is dit voorlopig een vruchtbare koers om te volgen: muziek uitvoeren als constant veranderend vocabulaire, eentje waar alles binnen een handomdraai mogelijk is.

Colin Benders
Datum: 8 augustus
Zaal: Burgerweeshuis

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek